Selva Capuzza er en vingård dedikeret til produktion af kvalitetsvine fra primært 6 lokale druesorter
fra området.

Vingården, der ligger 4 km syd for Gardasøen ved Desenzano, med en charmerende kuperet be-
liggenhed, ligger inden for grænserne af de tre vigtigste DOC-områder ved Brescia-bredden af Gardasøen: Riviera del Garda Classico, San Martino della Battaglia og i hjertet af Lugana.

Selva Capuzza tager sit navn fra det sted, hvor det er placeret; landområderne syd for søen blev kaldt ”Silvae” siden romertiden. Navnet ”Capuzza” synes at stamme fra dets forhøjede position, ved foden af bakkerne i Gardas moræne amfiteater, på ”hætten”, som ligger et par hundrede meter fra tårnet San Martino della Battaglia.

På ejendommen er der Cascina Capuzza Restaurant, vingården og Borgo San Donino bed & breakfast. Et par minutters gang vil tage dig gennem enge, vinmarker, trøffelgården med sine egetræer, hornbjælker og hasselnødder, der tager dig fra Cascina Capuzza til Borgo San Donino, der ligger lige ved siden af vingården.

Luca Formentini er selv 4. generation på Selva Capuzza, der er grundlagt helt tilbage i 1917. Derfor står der også tallet 100 på etiketten af denne vin, hvilket naturligvis markerer 100 års dagen for vinhusets første høst.

Samlet har vingården 50 hektar jord fordelt på olivenlunde, skov samt vinmarker, der dækker 3 DOC appellationer, nemlig Lugana, San Martino della Battaglia og Garda Classico og det er selvfølgelig Turbiana druen, som er hoveddruen på Selva Capuzza. Derudover er der også lidt røde druer som Groppello, Sangiovese, Barbera og Marzemino.

Udover vineriet, som driver Formentini familien også et lille Agriturismo samt en charmerende restaurant. Det er Vincenzo og Adriana Formentini, der står for restauranten.

Vinene laves af Luca Formentini og det sker i et moderne vineri, som blev bygget i 2001 for at imødekomme en moderne produktion … lige fra presningen af druerne til vinificering, lagring og aftapning.

Samlet laves der 14 forskellige vine … de fleste med husets logo, som er en dekorativ krusedulle, som stammer fra en gammel stenportal fundet på ejendommen. Det er nærmest et relief af to blomster eller kurvede krøller på hovedet af hinanden.

Viser alle 13 resultater