Antolini er en lille vinproducent i hjertet af Valpolicella som jeg besøgte første gang i 2008, og det var faktisk mødet med Pier Paolo, der gav mig lyst til at starte min egen vinimport, da hans vin fortjener at blive delt med alle vinglade mennesker. I dag er Pier Paolo en god ven, der altid er gæstfriheden selv, god til at komme til Danmark og afholde smagninger, og generelt en fascinerende person som jeg holder meget af. Pier Paolo og hans bror Stefano driver vingården i Marano, og det gør de med hjertet, en passion for at lave rigtig god vin og med respekt for håndværket.

De bruger gamle traditioner krydret med nye teknikker, og resultat er enestående, spændende vine som slet slet ikke får nok opmærksomhed. Antolini laver vine som ligger sig højt på ranglisten når vinsmagere fra hele verden gang på gang tester vine i vinsmagninger, deler ud af point og medaljer, i særdeleshed hans skønne amaroner, mini amarone og ripasso!Når man ser omfanget af omhu og opmærksomhed fra Pier Paolo, han er i øvrigt uddannet økolog, og er man slet ikke i tvivl om at han er i et med det jord han dyrker vin på.
Området er ca. på 7.5 hektar, og ligger knap 300 m oh. Der er en enestående forskel i temperaturen mellem dag og nat, som frembringer en fantastisk aromatisk duft, hvilket er med til at give lige netop deres vin denne enestående smag.
Kærligheden til vinstokken, og de gamle traditioner, har gjort at økologi skal være fremtiden. Der bliver ikke brugt sprøjtemidler på vinstokkene, Antolini har valgt 100 % ikke at bruge nogen form for sprøjtning.
Antolini brødrene taler om vinstokke som børn, der skal løftes forsigtigt. De ved at vin starter i vingården med hver drue som skal være oprigtige før de er gode, og hvor de samler erfaringen fra deres forfædres traditioner, og teknologi fra den nuværende generation.
Vinene er noget helt særligt og høster rigtig mange anmelderroser. Det her er vinen når du have kvalitet og ikke kvantitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten. Lige fra de plejer vinstokken, til den bliver håndhøstet, og forsigtigt lagt i gamle trækasser med tæpper i bunden så druerne ikke bliver ødelagt, til de bliver lagt til tørring til Amarone vinene. Her er i sandhed tale om 2 brødre som har en stor kærlighed og respekt for det at lave vin.
Hvis du er på ferie i Garda området, så gør dig selv den tjeneste at smutte forbi Antolini i Marano.. Og hils fra Søren Ry… Altid et besøg værd!

Viser alle 9 resultater

Antolini Amarone Ca Coato

250,00 DKK Inkl. moms

Druerne til denne vin er nøje udvalgt og håndplukket mellem slutningen af ​​september og midten af ​​oktober fra “Ca ‘Coato”, Antolinis topmark i Valpolicella Classico, i byen Negrar.
Hvert år producerer de 5000/6000 flasker af denne Amarone, som er Antolinis top enkeltmarks Amarone.
Der anvendes ingen kunstvanding, kemisk gødning eller pesticider i deres produktion. Efter 3-4 måneder har druerne tabt 40-45 % af deres vægt. Fra slutningen af december til enden af januar presses druerne og ligges herefter i blød i kølig temperatur i 7-10 døgn. Efterfulgt af en 20 dages gæring i ståltank. Vinen lagres på eg, kirsebær og kastanjefade i 24 måneder og derefter i flaske til 12 måneder.
Amarone “Ca ‘Coato” har en lys rubinrød farve med granat refleksioner. Duften er kompleks og intens med noter af rosin, brombær, blåbær og blomme og antydninger af tobak, lakrids og kaffe.
Smagen er tør, blød og varm. Den har et komplet, robust palette med en tydelig, men behagelig smag af mineraler og tanniner og antydninger af balsam og chokolade. Det efterlader en behagelig krydret eftersmag. Denne dybe, barske vin har brug for tid til at udtrykke sig fuldt ud. Superlækker til kraftige retter, vildt, braiseret kød, tung og smagfuld charcuteri, grillet kød og en flot hjemmelavet rødvinsrisotto

Vin: Antolini Amarone Ca Coato
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2014
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 16,5 %
Drue: Corvina, Corvinone & Rondinella
Serveringstemperatur: 17-19 grader

 

Antolini Amarone Moropio

205,00 DKK Inkl. moms

Høsten foregår 100% manuelt når druerne har nået den korrekte modning og kan sikre en passende alkoholisk niveau, som er omkring omkring slutningen af september, først på dette tidspunkt kan de bedste druer sorteres og derefter ligges i små kasser af træ og / eller plast, hvor de vil forblive indtil slutningen af januar. 
Herefter presses druerne blidt og den opnåede vinmasse gæres langsomt i store barrique for en periode på omkring ca. 30 dage. Vinen kommer herefter 24 måneder på små fade. Moropio Amarone modner i 4 forskellige træfade. Normal slavonsk eg, kirsebær, kastanje og morbærtræ. Det giver en frugtrig og anderledes amarone. Efterfølgende 6 måneder på flaske før frigivelse.
Farven er mørkrød med dufte af skovfrugter og sorte kirsebær med en tør og fløjlsblød og harmonisk aroma. Frisk men alligevel masser af power.
Morópio er perfekt tunge stege og krydrede oste eller bare som meditationsvin. En stor klassisk amaronevin

Vin: Antolini Amarone Moropio
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2015
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 16 %
Drue: Corvina, Corvinone, molinara & Rondinella
Serveringstemperatur: 17-19 grader

 

Antolini Corvina

80,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes i slutningen af september. Druerne presses umiddelbart efter høstning, dog bliver ca 20% lagt til at tørre i ca 2 uger, for at øge kompleksiteten og samtidig give den en behagelig afrunding.
Lagres delvis på ståltank og egetræsfade i 12 mdr. og derefter på flaske.
Vinen har en dyb rød farve, en karakteristisk aroma med en kraftig, men elegant smag. God all rounder der går godt til mad, oste eller bare en vin man nyder i festligt samvær. Meget vin for pengene!

Vin: Antolini Corvina
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2015
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Corvina og Corvinone
Serveringstemperatur: 16-19 grader

 

Antolini El

135,00 DKK Inkl. moms

Druerne til “Elisium” er håndplukket og produceres kun i de årgange, hvor kvaliteten er helt i top. Klaserne er nøje udvalgte, håndplukkes og udgør maksimum 40-50% af vinmarkens samlede produktion, druerne placeres i trækasser hvor de tørrer i 100 dage, hvilket betyder et tab på 30-40% af druernes vægt. I januar presses vinen.
Efterfølgende lagring på stålfade i 12 måneder og 3-6 måneder på flaske før frigivelse.
Den årlige produktion er kun 300-400 flasker hvis den laves.
Farven er gylden med rav refleksioner. Flot duft der er intens med noter af blomster, tørrede frugter som mandler og en antydning af abrikos,
honning og vanille.
Smagen er frugtagtig og sødmefuld, harmonisk med en varm og fyldig struktureret strejf af syrlighed for en afbalanceret smag. 
En perfekt ledsager til sødere desserter, is, oste m.m. eller blot til at nye en sommeraften på terassen. Prøv den evt til tiramisu også.
Kort sagt en fantastik spændende og koncentreret lys dessertvin, der får sauternes mv. til at ligne postevand!

Vin: Antolini El
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2015
Producent: Antolini
Indhold: 50 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Trebbiano Garganega
Serveringstemperatur: 10-14 grader

 

Antolini Recioto

135,00 DKK Inkl. moms

Fremstillet efter appassimento metoden ligesom Amaronen, dvs fremstilles på tørrede druer, men med denne herlige dessertvin stopper man gæringen så den beholder et højt indhold af restsukker.
Parfumeret intens bouquet med toner af kirsebær, solbær, kanel, peber og nelliker.
En meget sød harmonisk smag, ikke overdrevent, smagsmæssigt frisk og meget frugtagtig.
En perfekt ledsager til chokoladekage eller risalamande med kirsebærsovs, så drop portvinen og prøv reciotoen, det vil du ikke fortryde. Et frækt bud på en sød vin til osten, der komplementerer de søde ledagere på smukkeste vis

Vin: Antolini Recioto
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2015
Producent: Antolini
Indhold: 35 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Corvina, Corvinone & Rondinella
Serveringstemperatur: 14-18 grader

 

Antolini Ripasso

98,00 DKK Inkl. moms

2 glas i Gambero Rosso. 20% af druerne tørres og vinen fadlagres i 12 mdr., så her kan man virkelig tale om en ”mini Amarone”. En intens duft af hindbær, blomme, kirsebær og vanille. Frisk med en god smag, bløde tanniner og varme.

Antolinis Ripasso er lavet af Corvina, Corvinone og Rondinella druer, som er omhyggeligt håndplukket i løbet af oktober fra vinstokke i Valpolicella Classico-området, byerne Marano di Valpolicella, San Pietro i Cariano og Negrar. Vinmarkerne er i en højde af 150 til 350 meter over havets overflade. Hvert år produceres der fra 18.000 til 20.000 flasker Valpolicella Ripasso.

Valpolicella Ripasso har en levende rubinrød farve med en intens og kompleks bouquet af røde frugter, såsom hindbær, kirsebær og solbær, der udvikler sig til en krydret smag af vanille. Den har en sprød tannin smag og en behagelig tør eftersmag.

Passer rigtig godt til rødt kød og oste, der ikke er alt for modne.

Vin: Antolini Ripasso
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2016
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Corvina, Corvinone & Rondinella
Serveringstemperatur: 16-19 grader

 

Antolini Theobroma

140,00 DKK Inkl. moms

Theo = gud og Broma = drik – GUDERNES DRIK! Fremstillet af tørrede druer (tørres i 60 dage) på Cabernet og Croatina. Cabernet’en giver struktur og rygrad mens croatina’en giver aroma. Dette er madvinen.
Theobroma rødvinen indeholder mange af de traditionelle amarone-kvaliteter, hvilket gør denne italienske rødvin til en fyldig og kompleks vin.
Lagret på barriques i op til et år før vinen hældes på flaske, hvilket giver den både fylde og kompleksitet. Dette gør Thobroma til en super madvin, der passer perfekt til de traditionelle kødretter og pasta, og samtidig en flot og kraftig all rounder.

Vin: Antolini Theobroma
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2015
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: 50 % cabernet, 50 % croatina
Serveringstemperatur: 16-18 grader

 

Stavtrup Vinen

100,00 DKK Inkl. moms

Vi har fået fremstillet en helt særlig Stavtrup Vin hos kult producenten Pier Paolo Antolini, www.antolinivini.it

Antolini er en lille vinproducent beliggende i hjertet af Valpolicella, nord for Verona. Antolini er kompromisløs når det kommer til at vinproduktion og er kendetegnet ved altid at sætte kvalitet over kvantitet.

Pier Paolo og hans bror Stefano driver vingården i Marano, og det gør de med hjertet, en passion for at lave rigtig god vin og med respekt for håndværket.

 

Stavtrup Vinen ligger sig meget tæt op af Ripassoen, men er stadig sin egen.

Druerne til Stavtrup Vinen er omhyggeligt håndplukket i løbet af oktober fra vinstokke i Valpolicella Classico-området.

Vinen har en flot rubinrød farve med en intens duft af røde frugter, såsom hindbær, kirsebær med et hint af vanilje og nelliker.
Smagen er frisk, fyldig og frugtig med noter af mørke bær og blommer.
Server den til rødt kød, charcuteri, tapas og kraftige oste

Stavtrup Vinen, Prisen er for 6 flasker :-)

500,00 DKK Inkl. moms

Vi har fået fremstillet en helt særlig Stavtrup Vin hos kult producenten Pier Paolo Antolini, www.antolinivini.it

Antolini er en lille vinproducent beliggende i hjertet af Valpolicella, nord for Verona.

Antolini er kompromisløs når det kommer til at vinproduktion og er kendetegnet ved altid at sætte kvalitet over kvantitet.

Pier Paolo og hans bror Stefano driver vingården i Marano, og det gør de med hjertet, en passion for at lave rigtig god vin og med respekt for håndværket.

 

Stavtrup Vinen ligger sig meget tæt op af Antolinis Ripasso, men er stadig sin egen.

Druerne til Stavtrup Vinen er omhyggeligt håndplukket i løbet af oktober fra vinstokke i Valpolicella Classico-området

Vinen har en flot rubinrød farve med en intens duft af røde frugter, såsom hindbær, kirsebær med et hint af vanilje og nelliker.
Smagen er frisk, fyldig og frugtig med noter af mørke bær og blommer.
Server den til rødt kød, charcuteri, tapas og kraftige oste.

Pris

100 kr pr fl

500 kr for 6 flasker

Overskuddet fra salg af Stavtrup Vinen går ubeskåret til ny Kunstgræsbane i Stavtrup 🙂

Udlevering af Stavtrup Vinen:

Den 31/10 fra 18.30 – 19.30 hos:
Flexoffice, Vestermarken 1, Stavtrup, eller efter nærmere aftale på mob 60256036
Vin: Stavtrup Vinen
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2015
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Corvina, Corvinone & Rondinella
Serveringstemperatur: 16-19 grader