Château Moyau dækker et samlet areal på 128 hektar. På nuværende tidspunkt dyrkes 52 . Yderligere 7,5 hektar forberedes i øjeblikket til plantning.
Navnet på vingården stammer fra det okkitanske ord “Matuya”. Dette betyder ”frugtbart land”. Område legenden fortæller imidlertid, at slottet blev grundlagt af efterkommere af pirater, der kom til kysten, og deres leder, der bosatte sig her, blev navngivet “Moyau”.
I slutningen af det 20. århundrede blev store dele af vinmarken forladt. Dette ændrede sig i 2004 med en grundlæggende omstrukturering af vingården. Således blev vinproduktionen omdannet fra kvantitet til kvalitet; de producerede vine udgør kun en tredjedel af den oprindeligt producerede Moyau-vin.
I dag stråler vingården i ny pragt. Med avancerede, bæredygtige metoder dyrkes og udvikles vinen i moderne kældere til det, som vores kunder, og vi værdsætter så meget: uforlignelig Moyau.
Château Moyau er en del af den Languedoc vinproducerende region med klassificeringen “AOC La Clape” med en Grand cru-eksponering.
Som anerkendelse af den høje kvalitet af de vin, der er produceret i dette område, blev AOC (appellation d’origine contrôlée) La Clape oprettet i 2011. Der er kun 30 vingårde og fire kooperativer, der bære denne klassificering. Dette gør AOC-vin til ombejlet og eksklusiv vin.
La Clape er en kyst bjergkæde op til 650 fod høj mellem mundingen af floden “Aude” i øst og landsbyen Gruissan i vest. Øens placering, der også eksisterede i middelalderen, kan stadig ses i dag, fordi La Clape kun er forbundet til fastlandet ved sedimentation. Landskabet i sig selv er robust med klipper og bjerge.
La Clape består hovedsageligt af kalkholdig sten, der forårsager, at Moyau har en lang række jordarter. Mange vinmarker er dækket med småsten og flintesten. Andre er sandede og lerlignende. Mangfoldigheden og det unikke ved vores jord, nærhed til Middelhavet sammen med det fremragende mikroklima giver os mulighed for at producere en række forskellige vine med en stærk karakter. Vi er glade for at kunne tilbyde særlige udgaver, der understreger vores unikke grunders unikke karakter.
Moyaus standarder er høje. Derfor høstes druerne kun med hånd. Herefter finder en yderligere sortering sted i ”Modtagelsen”. Med denne metode sikres, at kun de bedste druer vælges til en vin, der bærer navnet Moyau.
Moyau begrænser produktionsmængden: Gennemsnitligt udbytte på 30 hl / hektar. Begrænsningen af udbytterne fører til en bedre druekvalitet og en mærkbar stærkere frugtkoncentration i vinene.
Med Moyaus standarder adskiller de sig tydeligt opad fra kravene i de allerede strenge AOC-regler.
Der bruges den nyeste avancerede teknologi i den nyrenoverede kælder. Derfor er vi afhængige af temperaturstyret gæring og bruger ikke 225 og 400, 600 og 2000 liter franske egefade mere end to gange.
Viser alle 10 resultater