Château Moyau dækker et samlet areal på 128 hektar. På nuværende tidspunkt dyrkes 52 . Yderligere 7,5 hektar forberedes i øjeblikket til plantning.
Navnet på vingården stammer fra det okkitanske ord “Matuya”. Dette betyder ”frugtbart land”. Område legenden fortæller imidlertid, at slottet blev grundlagt af efterkommere af pirater, der kom til kysten, og deres leder, der bosatte sig her, blev navngivet “Moyau”.

I slutningen af ​​det 20. århundrede blev store dele af vinmarken forladt. Dette ændrede sig i 2004 med en grundlæggende omstrukturering af vingården. Således blev vinproduktionen omdannet fra kvantitet til kvalitet; de producerede vine udgør kun en tredjedel af den oprindeligt producerede Moyau-vin.

I dag stråler vingården i ny pragt. Med avancerede, bæredygtige metoder dyrkes og udvikles vinen i moderne kældere til det, som vores kunder, og vi værdsætter så meget: uforlignelig Moyau.

Château Moyau er en del af den Languedoc vinproducerende region med klassificeringen “AOC La Clape” med en Grand cru-eksponering.

Som anerkendelse af den høje kvalitet af de vin, der er produceret i dette område, blev AOC (appellation d’origine contrôlée) La Clape oprettet i 2011. Der er kun 30 vingårde og fire kooperativer, der bære denne klassificering. Dette gør AOC-vin til ombejlet og eksklusiv vin.

La Clape er en kyst bjergkæde op til 650 fod høj mellem mundingen af ​​floden “Aude” i øst og landsbyen Gruissan i vest. Øens placering, der også eksisterede i middelalderen, kan stadig ses i dag, fordi La Clape kun er forbundet til fastlandet ved sedimentation. Landskabet i sig selv er robust med klipper og bjerge.

La Clape består hovedsageligt af kalkholdig sten, der forårsager, at Moyau har en lang række jordarter. Mange vinmarker er dækket med småsten og flintesten. Andre er sandede og lerlignende. Mangfoldigheden og det unikke ved vores jord, nærhed til Middelhavet sammen med det fremragende mikroklima giver os mulighed for at producere en række forskellige vine med en stærk karakter. Vi er glade for at kunne tilbyde særlige udgaver, der understreger vores unikke grunders unikke karakter.

Moyaus standarder er høje. Derfor høstes druerne kun med hånd. Herefter finder en yderligere sortering sted i ”Modtagelsen”. Med denne metode sikres, at kun de bedste druer vælges til en vin, der bærer navnet Moyau.

Moyau begrænser produktionsmængden: Gennemsnitligt udbytte på 30 hl / hektar. Begrænsningen af ​​udbytterne fører til en bedre druekvalitet og en mærkbar stærkere frugtkoncentration i vinene.

Med Moyaus standarder adskiller de sig tydeligt opad fra kravene i de allerede strenge AOC-regler.

Der bruges den nyeste avancerede teknologi i den nyrenoverede kælder. Derfor er vi afhængige af temperaturstyret gæring og bruger ikke 225 og 400, 600 og 2000 liter franske egefade mere end to gange.

Viser alle 8 resultater

1792

200,00 DKK Inkl. moms

Fantastisk intens moden vin lagret 24 måneder på barriques fra den fremragende årgang 2010! Moyau blev etableret i 1792, deraf navnet.

Vinstokkene der leverer druerne til 1792 er over 100 år gamle og er med til at give den dybe og intense smag.

Udseende: Klar og dyb mørkerød grænsende til sort toner
Duft: Noter af kirsebær, brombær, solbær, mørk chokolade, lakrids, let kanel.
Smag: Mørke bær, mørk chokolade, kaffetoner, tørret blomme meget fløjlsagtige tanniner, fyldig og silkeblød

Perfekt til fyldige kødretter, store steaks og andet grillet kød.

Vin:1792 1792
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2010
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: Mourvèdre, Grenache Noir, Carignan, Syrah
Serveringstemperatur: 15-17 grader

 

Enfin

260,00 DKK Inkl. moms

Moyaus suveræne topvin fra topområdet i Languedoc, La Clape! Endda fra verdensklasseåret 2010, der er udråbt til det bedste vinår i Sydfrankrig i årtier! Enfin betyder betyder ‘endelig’ eller ‘langt om længe’ på fransk, og det hænger sammen med at denne enestående vin er mange år undervejs

Enfin er fantastisk kompleks i smag og duft, og det kystnære klima i La Clape giver vinstokkene den perfekte kombination af sol, vind og et godt stabilt klima. Enfin byder på en intensitet, fylde, dybde og laaaang eftersmag, der opnås ved en kombination af druer fra Moyaus bedste og ældre vinstokke med relativt lille udbytte

Vinificeringen foregår i ståltanke, og herefter lagres vinene på barrique fade i 36 månender. Herefter lagrer vinen minimum 3 år på flaske inden frigivelsen, så denne fantastiske vin er 6 år undervejs

Udseende: Intens og klar struktur, mørk rubinrød.
Duft: Noter af friske ferskner, kanel og brombær samt aromaer af kakao, kaffe og let tobak
Smag: Frugtnoter af modne, mørke bær, hints af sort kirsebær kombineret med lakrids- og mokka-noter. Fyldig og behagelige fløjsagtige tanniner

Perfekt til fyldige kødretter, klassisk julemad såsom flæskesteg, andesteg serveret med rødkål, brunede kartofler og rigelige mængder brun sovs

Vin: Enfin
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2010
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: Grenache, Syrah og Mourvédre
Serveringstemperatur: 15-17 grader

 

Hallucinant

495,00 DKK Inkl. moms

Moyaus vilde vilde kultvin fra topområdet i Languedoc, La Clape! Fra verdensklasseåret 2010, der er udråbt til det bedste vinår i Sydfrankrig i årtier! Denne vin er ikke noget man støder ind i hver dag, og hører med i kategorien ‘Vin man husker mange år fremover’!

Hallucinant er fantastisk kompleks i smag og duft, og det kystnære klima i La Clape giver vinstokkene den perfekte kombination af sol, vind og et godt stabilt klima. Hallucinant byder på en intensitet, fylde, dybde og laaaang eftersmag, der opnås ved en kombination af druer fra Moyaus bedste og ældre vinstokke med relativt lille udbytte

Vinificeringen foregår i ståltanke, og herefter lagres vinene på 500 l egetræsfade i 36 måneder. Herefter lagrer vinen minimum 3 år på flaske inden frigivelsen, så denne fantastiske vin er minimum 6 år undervejs

Udseende: Intens og klar struktur, mørk rubinrød.
Duft: Noter af friske ferskner, kanel og brombær samt aromaer af kakao, kaffe og let tobak
Smag: Frugtnoter af modne, mørke bær, hints af sort kirsebær kombineret med lakrids- og mokka-noter. Fyldig og behagelige fløjsagtige tanniner

Perfekt til fyldige kødretter, klassisk julemad såsom flæskesteg, andesteg serveret med rødkål, brunede kartofler og rigelige mængder brun sovs

Vin: Hallucinant
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2010
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: Mourvédre
Serveringstemperatur: 15-17 grader

 

l’Exception

185,00 DKK Inkl. moms

Fantastisk intens vin lagret 30 måneder på barrique.

Udseende: Klar og dyb mørkerød
Duft: Noter af kirsebær, brombær, solbær, mørk chokolade, lakrids, ristet og let kanel.
Smag: Mørke bær, mørk chokolade, kaffetoner, meget fløjlsagtige tanniner, fyldig og silkeblød

Perfekt til fyldige kødretter, store steaks og andet grillet kød.

Vin: L’Exception
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2016
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: Mourvèdre, Grenache Noir, Carignan, Syrah
Serveringstemperatur: 15-17 grader

 

La Mer

95,00 DKK Inkl. moms

Udseende: Klar med varme gule farver og lysstrå refleksioner
Duft: Mandel, florale noter, modne pærer og Granny Smith æbler og mango
Gane: Intensive aromaer af pærer, mandler og citrusskal kombineret med en behagelig finish af hvid peber. En dejlig vin i perfekt balance med behagelig afstemt syre og sødme.

Perfekt forårs- og sommervin der er perfekt som aperitif, terrassehygge og parres med fordel med lette sommerretter indeholdende lyst kød såsom kylling og kalkun

Vin: La Mer
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2019
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Bourboulenc, Grenache Blanc, Roussanne, Vermentino og Viognier
Serveringstemperatur: 8-10 grader

 

Le Flamant

85,00 DKK Inkl. moms

En del af vinen vinificeres som en traditionel rosé med blødpresning af druer, mens resten gennemgår en let maceration på drueskallerne i 10-12 timer. Disse to partier vinificeres separat, fermentering ved en kontrolleret temperatur på mellem 18 og 20 ° i rustfri ståltanke i 8 dage. Efter en første gæring modner vinene i et par måneder i kontakt med deres fine bærme. De to vinpartier blandes efterfølgende sammen og hældes på flaske. Den delikate lyserøde farve fører dig ind i blomsterunivers af roser og frugtagtige noter af jordbær, hindbær, kirsebær samt mandel giver et elegant og komplekst udtryk. Disse skønne aromaer gentager sig på ganen i en frisk, saftig smag med masser af frugt og charme.

Fremragende som en aperitif, går også godt til laks, rejer og skaldyrs serveringer eller bare til en solskinsdag på terrassen.

Vin: Le Flamant
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2018/2019
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Grenache Noir og Cinsault
Serveringstemperatur: 10-12 grader

 

Sauvage

125,00 DKK Inkl. moms

Dejlig moden og fyldig vin fra topområdet i Languedoc, La Clape!

Sauvage er fantastisk kompleks i smag og duft, og det kystnære klima i La Clape giver vinstokkene den perfekte kombination af sol, vind og et godt stabilt klima. Sauvage er topsælgeren hos Moyau, og det er fuldt forståeligt når man ser på den flotte kvalitet man får til yderst fair priser.

Vinificeringen foregår i ståltanke, og under lagringen fortsætter størstedelen af vin på ståltanke, mens en mindre del af vinen lagres på barrique fade i 1 år. Herefter lagrer vinen minimum 1 år på flaske inden frigivelsen

Udseende: Strålende og klar struktur, mørk rubinrød.
Duft: Toner af mørk marmelade, hindbær, blomme og let tobak
Smag: Frugtnoter af modne, vilde bær kombineret med lakrids- og mokka-noter. Fyldig og behagelige silkebløde tanniner

Perfekt til fyldige kødretter og grillet kød.

Vin: Sauvage
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2012/2014
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: Carignan, Grenache Noir, Syrah
Serveringstemperatur: 16-18 grader

 

Terre de Pierres

135,00 DKK Inkl. moms

Dejlig moden vin fra den fantastisk 2010 årgang.

Udseende: Strålende og klar struktur, mørk rubinrød med sorte refleksioner
Duft: Komplekse og intense aromaer af solbær, hindbær, tobak og lakrids.
Smag: Bløde mørke frugter, vilde bær og kirsebær, fløjlsagtige tanniner kombineret med en krydret og lang finish.

Perfekt til fyldige kødretter og grillet kød.

Vin: Terre de Pierres
Vinområde: Languedoc, La Clape
Årgang: 2010
Producent: Moyau
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14,5 %
Drue: Mourvèdre, Grenache Noir, Carignan, Syrah
Serveringstemperatur: 16-18 grader