Sænket i Middelhavet, mellem høje træer og buske, ligger Sassoregale i hjertet af Maremma-regionen.
Maremma er et helt specielt område, hvor solrige sletter skifter med bølgende bakker og enge efterfulgt af blandet skov, hvor træer, enebær, myrte, lyng, brambler, cypresser, korkæk og fyrretræer triumferer i forskellige farver og dufte. Imidlertid er dette stadig utæmmet land en utrolig rigdom af kultur og traditioner, der langsomt men konstant forbedrer deres arv. Det er den nye generation af italiensk gourmetmad og vin, som noget af det mest autentiske og ægte.

Sassoregale råder over 38 hektar i midten af ​​en slette omgivet af bakker, i højder mellem 100 og 180 meter over havets overflade, med højere grundstrækning mod Montalcino bagved . Vinmarkerne har udsigt over det Tyrrhenske Hav, kun få kilometer væk. Det første indtryk af Sassoregale er lyset, himlenes klarhed og solens styrke, formindsket af de konstante briser. Dette sammen med den store biodiversitet, der karakteriserer bredden af ​​Ombrone-floden og voksende teknikker, der respekterer vinstokke og miljø, gør Sassoregale til et vinproducent, hvor man bevare terroirens dybe karakteristika.
Den rige terroir i Sassoregales marker er hovedsageligt lerbaserede, men et lille område, der er plantet til med syrah, er mere sandholdigt jord. Foruden syrah er vinmarkerne også hjemsted for sangiovese, merlot og vermentino. Vinmarkerne byder på traditionelt opbundne vinstokke og plantet med en høj densitet på over 5.000 pr. Hektar. Moderne landbrugsmetoder – Sassoregale omdannes for øjeblikket til 100 % økologisk dyrkning, hvilket forventes opnået i 2019. Sassoregale sikrer høsten af druerne ved perfekt teknologisk, phenolisk og aromatisk modenhed, der giver et ideelt råmateriale til fremstilling af både rige og elegante vine såsom hvid vermentino, rosévin på sangiovese, supertoscaner lavet på sangiovese og carnet sauvignon.

Viser alle 4 resultater

Poderalta Toscana IGT 2015 Supertoscaner

155,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes medio oktober og udvælges nøje, når de er fuldt modne. Efter knusning og destillation er det must, der er opnået fermenterer druemosten ved en kontrolleret temperatur i rustfrit ståltanke, med opmærksom maceration sammen med drueskallerne.
Den således fremstillede vin modnes efterfølgende i ca. 18 måneder på franske egefade.
Den meget dybe røde farve er et forspil til spændende dufte af sorte bærfrugter og krydrede og balsamiske noter. På ganen er den både kraftig og aristokratisk raffineret med kompleks frugt, tætte, virile tanniner og en utrolig lang, rig eftersmag. En supertoscaner der hungrer efter mad.
Dette er en vin, der er ideel med kød, enten grillet eller slowcooked med krydderier og saucer. Den er fantastisk til vildt eller relativt modne oste. En udpræget madvin.

Vin: Poderalta Toscana IGT 2015 Supertoscaner
Vinområde: Maremma
Årgang: 2015
Producent: Sassoregale
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Sangiovese og cabernet sauvignon
Serveringstemperatur: 15-18 grader

 

Rosé Maremma Toscana

75,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes, når de er fuldt modne slut september og presses omhyggeligt.
H
erefter undergår de en kort maceration på 10-12 timer ved temperatur på 10-12 ° C i kontakt med druernes skind.
Efter denne proces foregår gæringen i rustfrit ståltanke i 10 dage ved 20-22 ° C. Dette efterfølges af modning i rustfrit stål indtil aftapning i det tidlige forår.
Dens lyserøde farve fører os ind i sarte og attraktive dufte af vilde bær og frugter, med krydrede noter.
På ganen er det velstruktureret og varm, men slet ikke kedelig og livløs. Det har snarere en skarp, levende smag, takket være sin spændende friske syre og underliggende tanniner
Fremragende til grøntsags- og fiskebaserede appetitvækkere og snacks.
Det er også en gode ide, at matche sammen med fødevarer af samme farve som f.eks laks, rejer, scampi, rødbeder, radicchio, pancetta og andre kolde udskæringer.

 

Vin: Rosé Maremma Toscana
Vinområde: Maremma
Årgang: 2018
Producent: Sassoregale
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Sangiovese
Serveringstemperatur: 8-12 grader

Sangiovese Maremma Toscana DOC

75,00 DKK Inkl. moms

Efter traditionel vinifikation (med omhyggelig maceration på drueskallerne) og malolaktisk fermentering, er vinen modnet i en kort men vigtig periode på små egetræsfade
Dens farve er en lys rubinrød. På næsen opleves den ren og præcis med hints af morello kirsebær, vilde bær og en moderat spiciness. På ganen afslører den en fuld og fast smag, der udtrykker al sin intensitet og elegance i sangiovese druen.
Ideel til grillet rødt kød, men også til modnede lagrede kødvarer eller de traditionelle fåremælksoste fra Toscana.

Vin: Sangiovese Maremma Toscana DOC
Vinområde: Maremma
Årgang: 2016
Producent: Sassoregale
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Sangiovese
Serveringstemperatur: 16-18 grader

 

Vermentino Maremma Toscana DOC

75,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes ved fuld modenhed for at forbedre dens aromatiske potentiale og struktur. Vinificering begynder med blødpresning af druerne og fortsætter med gæring i ståltanke, hvor vinen holder kontakten med læssen i ca. fem måneder for at opnå yderligere nuancer af smag.
En lys strågul farve hylder den intense, elegante bouquet, hvor de dominerende citrusfrugter og hvide flødefrugter er udtalte med tiltalende hints af middelhavsurter. På ganen udfolder den sig over en spændende smidig struktur med en vedholdende smag.
Ideel til skaldyrs eller fiskebaserede forretter og fremragende til især saltvandsfisk, serveret med aromatiske urter eller krydderier.

 

Vin: Vermentino Maremma Toscana DOC
Vinområde: Maremma
Årgang: 2018
Producent: Sassoregale
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Vermentino
Serveringstemperatur: 8-12 grader