Viser alle 4 resultater

Chiaretto Riserva del Garda Classico DOP

85,00 DKK Inkl. moms

Blandt de forskellige italienske rosé vine er Chiaretto del Garda særligt værdsat for sin frugtrigdom og dets sarte aromaer. Litteraturen beskriver det som en “One-night wine”, på grund af det faktum, at vinifikation finder sted med kontakt af druemosten på skindene for kun en nat.
En vin der udtrykker den ubekymrede og skønne atmosfære ved Gardasøen, den skiller sig ud takket være dens farve og delikate struktur.
Næsen er elegant, blød med en hvid mandel note, jordbær og forårsblomster, frisk og rig på smag.
Går godt til Ferskvandsfisk, men også svampe, fjerkræ og perfekt til pizza.

 

Vin: Chiaretto Riserva del Garda Classico DOP
Vinområde: Garda, Valtenesi
Årgang: 2018
Producent: Ca Maiol
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12 %
Drue: Groppello, Marzemino, Sangiovese og Barbera
Serveringstemperatur: 10-12 grader

Rosé Maremma Toscana

75,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes, når de er fuldt modne slut september og presses omhyggeligt.
H
erefter undergår de en kort maceration på 10-12 timer ved temperatur på 10-12 ° C i kontakt med druernes skind.
Efter denne proces foregår gæringen i rustfrit ståltanke i 10 dage ved 20-22 ° C. Dette efterfølges af modning i rustfrit stål indtil aftapning i det tidlige forår.
Dens lyserøde farve fører os ind i sarte og attraktive dufte af vilde bær og frugter, med krydrede noter.
På ganen er det velstruktureret og varm, men slet ikke kedelig og livløs. Det har snarere en skarp, levende smag, takket være sin spændende friske syre og underliggende tanniner
Fremragende til grøntsags- og fiskebaserede appetitvækkere og snacks.
Det er også en gode ide, at matche sammen med fødevarer af samme farve som f.eks laks, rejer, scampi, rødbeder, radicchio, pancetta og andre kolde udskæringer.

 

Vin: Rosé Maremma Toscana
Vinområde: Maremma
Årgang: 2018
Producent: Sassoregale
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Sangiovese
Serveringstemperatur: 8-12 grader

Roseri, Valtenesi Riviera del Garda Chiaretto

94,00 DKK Inkl. moms

Ca Maiol kalder Valtènesi Riviera del Garda Classico D.O.P. Chiaretto for “Roseri” på grund af dens delikate duft, og udseende.
Vinificering sker på fire røde druesorter fra Gardasøen
Når druerne er blevet høstet og overgået til maceration ved en lav temperatur i 48 timer, giver de en dyb farvet druemost, rig på elegance og krop.
Dette omtales historisk som en “one-night wine”, da vinen for at opnå sin karakteristiske lyserøde farve trækker i en nat i kontakt med drueskindene.
Den således opnåede særlige struktur giver denne rosé større levetid (2-3 år), men dets duft forbliver altid intakt.
Den sydlige del af Gardasøen kommer ud af den smagfulde smag og blomsteraroma,
En delikat roséfarve med rosa refleksioner.
Næse Det er en enkelhed, der afspejler den høje kvalitet, ferskenblomst, granatæble, røgelse og lychees.
Rund og god vedholdenhed, med lang behagelig eftersmag af hvis fersken og salvie noter
Passer perfekt til ovnbagt hvid fisk, skaldyr eller bigoli frisk pasta med sørejer og gule svampe. Også fremragende som en terrassevin til sommerens lune aftener, enten for sig selv eller sammen med lyse kødretter.

 

Vin: Roseri, Valtenesi Riviera del Garda Chiaretto
Vinområde: Garda, Valtenesi
Årgang: 2018
Producent: Ca Maiol
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Groppello, Marzemino, Sangiovese og Barbera
Serveringstemperatur: 10-12 grader

Stilrose

95,00 DKK Inkl. moms

En del af vinen vinificeres som en traditionel rosé med blød presning af druer, mens resten gennemgår en let maceration på drueskallerne i 10-12 timer.
Disse to partier vinificeres separat, fermentering ved en kontrolleret temperatur på mellem 18 og 20 ° i rustfri ståltanke i 8 dage. Efter en første gæring modner vinene i et par måneder i kontakt med deres fine bærme. De to vinpartier blandes efterfølgende sammen og hældes på flaske.
Den delikate lyserøde farve fører dig ind i blomsterunivers af roser og frugtagtige noter af appelsin og jordbær, sammen med noter af litchi og ingefær, i en duftprofil, der samtidig er elegant og kompleks.
Disse skønne aromaer gentager sig på ganen i en frisk, saftig smag, lavet levende ved en friskhed, der giver øget dynamik til dens nuancer af vilde bær og søde krydderier.
Fremragende som en aperitif, det går også godt med mange traditionelle italienske hors d’oeuvres og appetitvækkere samt kolde udskæringer eller fisk.
Dens farve gør det til en ideel følgesvend til opskrifter med rosa ingredienser, såsom rejer eller laks, og det er lækkert med krydrede retter fra det orientalske køkken.

 

Vin: Stilrose
Vinområde: Garda, Desenzano
Årgang: 2018
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Groppello , Barbera, Sangiovese and Marzemino
Serveringstemperatur: 10-12 grader