Siden 1940’erne og indsatsen fra bedstefar Francesco Sobrero, er den vitale Sobrero ånd blevet yderligere forstærket. Fra 1960’erne med Settimo og Pier Franco, og Flavio siden 2000 har vingården oplevet uafbrudt vækst – lige fra deres løssalg af flasker på gården, køb af nye vinmarker til ekspansion på eksportmarkederne. Jeg besøgte Flavio i 2015, og man fornemmer med det samme hans enorme passion og viden omkring vin og vinproduktion.

De vine, der produceres af Sobrero familien, er en konstant stigende parabel – et symbol på modernitet, der krydser tiden uden at slette sit grundlæggende fundament, den tradition, der ledsager arbejdet i vinmarken og kælderen, trin efter trin, år efter år. Sobrero familien ejer hele 16 hektar vinmarker, hvoraf 13 er beliggende i Castiglione Falletto, hvor de røde vine fødes og hvor druerne vokser fra det bankende hjerte i Barolo-området. Unikke, ægte og fascinerende. Jorderne omkring Castiglione Falletto er i centrum, som definerer områdets store vine. De resterende hektarer vinmarker ligger i Canelli, dedikeret til dyrkning af Moscato druen, og til berigelse af vigtige udvalgte vine.
Passion, kærlighed og tradition fusionerer arbejdet med det land,  som skaber flere ”cru” vine – Barolo, Barbera og Dolcetto, gjort unikke ved specifikke karakteristika, dufte og smag. Villero, Pernanno, Ornato, Pianta, Valentino og Parussi – seks pragtfulde ”cru” vine, der kommer fra forskellige områder, der giver grobund til fremragende vine. Den unikke og pragtfulde jordsammensætning, består af gulrødligt sand vekslede med grå mergel fra Helvetian-Tortonian periode, der er rig på mineraler og et tegn på det engang tilstedeværende varme havvand, der har sat deres præg på jorden og skænket mennesket den gave, at kunne udnytte disse jorde til en uovertruffen vinproduktion.
Vinifikationen er vinens ”vugge”, hvor vinen plejes og forædles. Efter høsten er det her, at arbejdet med vinen fortsætter. Vingården hos Sobrero er opdelt i et fermenterings område, hvor ”gudernes nektar” anvendes til vinfremstillingen. Når fermenteringsprocessen afsluttes, stedes vinen til hvile på slavoniske og franske egetræsfade (fra 25 til 45 hl kapacitet) for at ophøje dets karakteristika. Den konstante temperatur kontrol gennem hele processen tillader Barolo vinen at beholde den storhed, som den er så kendt for, og de yngre vine deres friskhed og umiskendelige duft.

Viser alle 3 resultater

Barbera d’Alba Superiore La Pichetera

95,00 DKK Inkl. moms

Min gode ven Flavio Sobrero laver klassevin og klasse Barbera. Man mærker ved første mundfuld dens høje niveau. En harmonisk og vellavet rødvin fra Barbera d’Alba, som sætter en fornem standard for denne norditalienske vintype. En vin, som rummer på mange lag i både næse og mund, og hans Superior er niveauet over hans normale Barbera D’alba.
Udblødningen af druerne og gæringsprocessen finder sted i rustfrie ståltanke i ca. 25 dage med en løbende naturlig pumpning, som holder fermenteringsprocessen i gang. Druerne bevarer deres skal under hele macerationen. Vinen fadlagrer efterfølgende på store tønder i mindst 12 måneder.
Denne Barbera d’Alba Superiore byder på en imponerende rubinrød farve med en markant intensitet og dybde.
Duften er frisk, kødfuld og livlig med et tykt tæppe af aromaer, som byder på et saftigt og frugtrigt indtryk af florale noter og en diskret mineralitet. Nuancer af sort peber, læder og andre krydderier fuldender dette komplekse sansebombardement. 
I munden opleves Sobrero Barbera d`Alba D.O.C. Superiore frugtig og afbalanceret med en fin syre og tanniner. Man fornemmer de mange lag i smagen, bl.a. ribs og røg, som løbende udvider sig og slutter af i en fornem slutspurt. Eftersmagen er lang og vedholdende. Fuld af energi.
Denne Barbera er meget alsidig, hvilket gør den velegnet til mange forretter, lette tapas retter, pasta og lyse grillretter

Vin: Barbera d’Alba Superiore La Pichetera
Vinområde: Piemonte, Alba
Årgang: 2016
Producent: Sobrero
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Barbera
Serveringstemperatur: 16-18 grader

 

Sobrero Ciabot Tanasio Barolo

195,00 DKK Inkl. moms

Her får du virkelig en skøn Barolo fra den familieejede vingård Sobrero i Castiglione Falletto, som jeg senest besøgte for et par år siden.
I de romantiske og bølgende bakker omkring Castiglione, er druerne til denne Barolo med nøje udvælgelse og håndkraft blevet plukket. Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker i Valentin, Pianta og Pernano. Flavio, som er vinmager på den familieejede vingård, forvandler efterfølgende druemosten til denne skønne Barolo. En flermarks Barolo, som der kun produceres 20.000 flasker af årligt.
Macerationen og gæringen foregår på mindre ståltanke i ca. 35 dage. Druerne bevarer deres skal under hele processen. Selve udblødningsprocessen styres manuelt ved hjælp af omrøring i karret.  Efter den første gæringsproces, ledes druemosten over i nye ståltanke, hvor den malolaktiske gæringsproces finder sted. Denne proces tager ca. 6 måneder og tilfører vinen mere klarhed, kompleksitet og syren blødgøres.
Herefter kommer vinen på 2500 liters egetræsfade i mindst 24 måneder, inden den tappes på flaske uden filtrering.
Dens visuelle udtryk er fængende og påfaldende med dens meget lysende rubinrøde skær med en let brunlig kant. Stor, smuk og inviterende aroma med roser, hindbær, kirsebær, sød tobak, læder og ceder.
Dens næse er berusende og generøs, som i en lind strøm sender skønne aromaer af kirsebær, hindbær, lakrids, læder, kakao og krydderier op af glasset. Den har en imponerende og indbydende frugtig mund af koncentrerede sorte bærfrugter, som understøttes af livlige, men imødekommende tanniner, som med alderen vil blive mere bløde. Den frugtige mund akkompagneres af en skøn syre, som munder ud i en lang eftersmag af krydrede frugtnoter.
Med Sobrero Ciabot Tanasio Barolo får du en virkelig flot Barolo oplevelse til prisen, hvor alle elementer spiller flot og harmonisk sammen og dens særpræg, kvaliteter og DNA fra Sobrero familien og Castiglione Falletto træder frem i karakter.
En Barolo som denne vil være den perfekte ledsager til rødt kød, vildt, kraftfulde gryderetter, lam og modne oste. Endvidere også lokale Piemonte retter, hvor der indgår hvid alba trøffel. Bør dekanteres og iltes et par timer før servering.

Vin: Sobrero Ciabot Tanasio Barolo
Vinområde: Piemonte, Barolo
Årgang: 2015
Producent: Sobrero
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Nebbiolo
Serveringstemperatur: 19-20 grader

 

Sobrero Pernanno Barolo Riserva

395,00 DKK Inkl. moms

Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2012 er fremstillet på 70% Nebbiolo, verdensstjernen fra Piemonte samt 20% Michet og 10% Lampia. De to sidstnævnte druesorter er lokale varianter af Nebbiolo druen.
På den kuperede vinmark i ca. 350 m.o.h., finder man de 75 år gamle vinstokke, som klippefast står forankret i undergrunden, som primært består af sand og kalksten. Høstudbyttet ligger på ca. 4.500 kg. per hektar. 
Macerationen og gæringen foregår på mindre ståltanke i ca. 50 dage. Druerne bevarer deres skal under hele processen. Efter den første gæringsproces, ledes druemosten over i nye tanke, hvor den malolaktiske gæringsproces finder sted. Denne proces tager ca. 6 måneder og tilfører vinen mere klarhed, kompleksitet og syren blødgøres.
Herefter kommer vinen på 2500 liters egetræsfade i mindst 36 måneder, inden den tappes på flaske uden filtrering.
Denne Barolo Riserva er en sand fryd for øjet. Dens rubinrøde farve er intens og changerer over i en svag orange glød.
Dens næse er levende og byder på mange lag med en særlig mineralsk karakter. Smagen er i en klasse for sig. Dejlig fyldig, frugtig og godt afrundet. Robust struktur med livlige, men velafbalancerede tanniner. Sprød og elegant. 
Dens flamboyante mund byder på et lækkert medley bestående af læder, sort lakrids, tørrede urter, tobak, stjerneanis og blandede krydderier.
En top Barolo som denne vil være den perfekte ledsager til rødt kød, vildt, kraftfulde gryderetter, lam og modne oste. Endivere også lokale Piemonte favoritter som frisk hjemmelavet pasta med hvid Alba trøffel, mums! Bør dekanteres og iltes 1-2 timer før servering.

Vin: Sobrero Pernanno Barolo Riserva
Vinområde: Piemonte, Barolo
Årgang: 2012
Producent: Sobrero
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Nebbiolo, michet og lampia
Serveringstemperatur: 16-18 grader