Øst Veneto, Conegliano-Valdobbiadene, Alto Adige er de områder, hvor Santa Margherita-vine erskabt. De adskiller sig med hensyn til klima og jordbundsammensætning, men alle tre er forenet af en gammel vinfremstillings tradition, der dateres tilbage til kolonisering af de romerske legioner. Østlige Veneto er Santa Margheritas “vugge”. Det er en stor slette, som først var Romernes kornbælte og vingård og bagefter Republikken Venedig og var oprindeligt landet eller “stato de tera”, der bidrog tungt til udviklingen af ​​vinhandlen i tusind års embedsperioden for La Serenissima Venedig.

Beskyttet mod nord ved Alperne, mod Adriaterhavet, har østlige Veneto mellemstruktureret, mineralrig, godt befrugtet, alluvial, lerjord. Temperaturen varierer ikke meget mellem dag og nat, og de vine der dyrkes her – frugt af hårdt arbejde i vingården – er stærke og runde men med masser af karakter, og deres struktur er unik i området. Disse er ægte “super-venetianere” en moderne fortolkning af traditionelle indfødte vine, som Refosco og top-of-the-range internationale vine som Merlot og Malbec.
Valle dell’Adige kan prale af høj kvalitet i landbruget. Fra et morfologisk synspunkt, over Ceraino-dalen, på kanten af ​​provinsen Verona, har provinsen Trento brede dale, grus terræn, rig på mineraler og historisk godt fodret af Adige floden. Bare lidt længere nordpå i Bolzano-provinsen er terrænet “tættere”, begrænset af stejle skråninger og smalle dale. Her grænser landbruget på det heroiske og de vine der kommer derfra – takket være jordens sammensætning og store temperaturvariationer mellem dag og nat – er især friske og stærkt parfumerede. Styrken i ​​dette område kommer fra “masi”, familiedrevne landbrugsvirksomheder, hvor de har arbejdet med vinstokke i generationer. Conegliano-Valdobbiadene:Prosecco) og dens resultater, når den har gennemgået “spumante” -behandlingen. Dette har været i gang siden halvtredserne.
Conegliano-Valdobbiadene-bakkerne (et af de mest fantastiske vinproducerende områder i verden, omhyggeligt overvåget af Unesco) kan prale af rigt mineralvand, et klima med gode temperaturvariationer og et endnu ikke-forurenet, unikt præalpint område.
De vine, der stammer herfra, har stærk næse med dominerende blomster noter, mineral noter og et syreniveau, der bringer friskheden frem.
Vigtigt er “Rive”, et begrænset antal af kun 43 små ægte cru vineyards, der ligger på de stejleste skråninger af dette område, hvor produktionskapaciteten er begrænset. Det er her den mest “eksklusive” Prosecco er lavet.

Viser alle 10 resultater

Ca’ D’Archi Bianco Veneto IGT

60,00 DKK Inkl. moms

Druerne bliver plukket, når de er helt modne, og hver sort er vinificeret separat. Mostene gæres i 10-12 dage ved 18-20 ° C. Efter en passende modningstid blandes duresafterne sammen og aftappes.
Den lyse strågule farve inviterer dig til at nyde de fine, delikate citruslignende aromaer og noter af grøn æble og pære. Elegant på ganen, og friskhed dominerer smagsprofilen.
Finishen, med florale noter og hints af lyst frugtkød.
Kan anbefales til varme og kolde vegetarretter eller fiske hors d’oeuvres, såvel som pasta eller ris retter med delikate smagsfulde saucer.

Vin: Ca’ D’Archi Bianco Veneto IGT
Vinområde: Veneto
Årgang: 2018
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12 %
Drue: Pinot Grigio og pinot bianco
Serveringstemperatur: 10-12 grader

 

Chianti Classico DOCG

100,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes i slutningen af ​​september. Maceration sker med drueskallerne i 16 dage. Malolaktisk gæring finder sted umiddelbart efter alkoholholdig gæring. Vinen lagrer delvist i små barriques og på store egetræsfade.

Farven er en intens rubinrød med svage lilla toner. Den oprindelige aromatiske fornemmelser er søde og vanilje lignende, typisk for vin modnet i barriques. Den rene bouquet viser Sangioveses krydrede noter.
På ganen finder vi igen meget velintegreret eg med hints af vilde bær og frugt. Derudover en nuance af krydderier.
Kan anbefales til grillet kød, f.eks. skiveskåret bøf eller til vildt, såsom fasan fyldt med trøfler.
Endvidere fremragende til modnede oste

Vin: Chianti Classico DOCG
Vinområde: Chianti Classico
Årgang: 2016
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Sangiovese
Serveringstemperatur: 18-20 grader

 

Pinot Grigio Valdadige DOC

85,00 DKK Inkl. moms

Santa Margherita var det første vinhus, der vinificerede pink Pinot Grigio druer til hvidvin. I denne proces forbliver vinen ikke i kontakt med skallerne, hvorfra det ellers ville optage den pink farve.
Vinen lagres på ståltanke indtil det er tid til at flaske vinen.
Denne tørre hvidvin har en strågul farve. Dens rene, intense aroma og smag (med en tiltalende smag af Golden Delicious æbler) gør Santa Margheritas Pinot Grigio til en vin af stor personlighed og alsidighed.
Fremragende som en aperitif, og ideel til seafood og salater eller pasta og ris retter baseret på fisk og skaldyr.
Også flot til retter med lyst kød, kogt, dampet eller grillet fisk og souffléer.

Vin: Pinot Grigio Valdadige DOC
Vinområde: Valle dell’Adige, Veneto
Årgang: 2017
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: 100% Pinot Grigio
Serveringstemperatur: 10-12 grader

 

Prosecco Extra Dry ‘P’ DOC

75,00 DKK Inkl. moms

Prosecco-druerne til denne vin hentes i Valdobbiadenes bjerglandskab på flere parceller i en højde af 200-500 m. Gæringen foregår i lukkede ståltanke (Cuve Close) og varer i ca. 18 til 20 dage. Den standses ved at man sænker temperaturen og vinen får derefter lov at modner på sit ”lie” (bundfald) i mindst en måned. Aftapningen forgår efter en let filtrering.
Vinen har en flot lysgylden farve med flotte, vedvarende bobler. Den er meget aromatisk og frugtrig i duften, med nuancer af æbler, ferskner og grapefrugt. I smagen er den meget sprød og appetitgivende med en afstemt frugtsødme.
Perfekt som aperitif, til ostegratinerede forretter, asiatisk inspirererede skaldyr- eller fjerkræsretter.
Lækker allrounder til en superpris

Vin: Prosecco Extra Dry ‘P’ DOC
Vinområde: Østlige Veneto
Årgang: Varierende
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 11,5 %
Drue: Glera, trebbiano
Serveringstemperatur: 8-10 grader

 

Prosecco Superiore DOCG Brut n.v.

95,00 DKK209,00 DKK Inkl. moms

Basen vin er sat i trykbeholdere for at skabe denne mousserende vin. der det fermenterer i 18-20 dage ved hjælp af udvalgte gærtyper, på en kontrolleret temperatur på 14-16 ° C.
Når det ønskede tryk er opnået (ca. 6 bar) køles vinen til – 4 ° C for at stoppe gæringen og stabilisere vinen. Den mousserende vin holdes derefter på en kontrolleret temperatur på 8-10 ° C i mindst en måned,  for at begunstige sin naturlige modning i kontakt med restgæret deponeret på bunden af trykbeholderen. I slutningen af denne fase, filtreres vinen og aftapning udføres.
En mousserende vin med en ren, behagelig frugtrig bouquet, der minder om æbler og fersken blomst. Dens smag er afrundet og afbalanceret.
Perfekt som en aperitif, og fantastisk til små appetizers med fisk og skaldyr
Lækker og let tilgængelig mousserende vin, 92 ud af 100 point i Decanter!

Vin: Prosecco Superiore DOCG Brut n.v.
Vinområde: Valdobbiadene, Veneto
Årgang: Varierende
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl / 150 cl (magnumflaske)
Alkohol: 11,5 %
Drue: Glera
Serveringstemperatur: 8-10 grader

 

Prosecco Superiore DOCG Rive di Refrontolo

120,00 DKK Inkl. moms

Cuvéen overføres til trykbeholdere og holdes på en lav temperatur på 16 ° C for at bevare det aromatiske potentiale i vinen.
Det tager omkring en måned for vinen at erhverve det ønskede tryk og restsukker. Vinen forbliver i trykbeholderen i to- tre måneder før den er klar til aftapning.
En grønnuance lyse halmgule nuancer, dufte af fersken og akacia blomstrende med æble og pæreagtige aftryk.
Dejlig friskhed og en levende, kærtegnende mundfølelse er indrammet ved vedvarende strømme af små bobler, der forlænger og udvider de sanselige perceptioner på ganen.
En fremragende aperitif, den ideelle partner til forretter og en fremragende følgesvend til skaldyr og kvalitetsfisk.

Vin: Prosecco Superiore DOCG Rive di Refrontolo
Vinområde: Østlige Veneto
Årgang: Varierende
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 11,5 %
Drue: Glera
Serveringstemperatur: 8-10 grader

 

Ripasso Valpolicella Superiore DOC

110,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes i slutningen af ​​september. Druerne vælges, når de er modne, knuste og afstammede. Det skal således opnå fermenter (med maceration på skindene) i to uger i rustfrit stål ved relativt lave temperaturer for at opretholde dets egenskaber ved duft og friskhed. Efter den malolaktiske gæring forbliver vinen i tank indtil vinterens afslutning, når den er re-fermenteret i 10-15 dage på Amarone kvaset og druesaft (som netop har afsluttet sin første gæring). Dette også kaldet “ripasso” -teknikken.

Modnes i ni måneder i store fade og tonneaux, og derefter i yderligere seks måneder på flaske.
Dyb rød i farven, på næsen viser denne vin en bouquet karakteriseret ved noter af sorte kirsebær og vilde bær, beriget med balsamiske nuancer og hints af urter og krydderier. På ganen er den fyldig, men livlig, med frugt, der er gjort levende med en frisk garvesyre. Tanninerne er silkeagtige, og finishen minder om sorte frugter og søde krydderier.
Fremragende med pasta og ris retter med kødsaucer. Takket være sin alsidighed kan det matches med kødopskrifter tilberedt på forskellige måder, især hvis de indeholder urter og krydderier.
Lækre med hårde, moderat modne oste.

Vin: Ripasso Valpolicella Superiore DOC
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2016
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: 40% Corvina, 40% Corvinone & 20% Rondinella
Serveringstemperatur: 18-20 grader

 

Spumante Rosé VS Brut

95,00 DKK209,00 DKK Inkl. moms

Santa Margheritas Spumante Rosé er en spændende mousserende vin produceret på tre forskellige druesorter, med forskellige personligheder og oprindelse, fra forskellige af Italiens førende vinområder: Dalen af ​​Adige-floden og det østlige Veneto.
Cuvéen blandes af en base af hvidvin og pinkvin opnået fra en kort maceration af rødvins druer med skindene. Anden gæring tager cirka en måned i trykbeholdere ved en reguleret temperatur på 15° C. Når det ønskede tryk på ca. 5,5 bar er opnået, afkøles vinen for at stoppe yderligere fermentering og tilskynde til modning i trykbeholderen i to-tre måneder.
En sart lyserød nuance introducerer en subtil rækkefølge af blomsterdufte løftet med hvide frugter og sarte hints af røde bærfrugter. Denne levende duft på næsen er perfekt tilpasset den livlige og langvarige friskhed på ganen.
Lækker som en aperitif og fremragende til at ledsage fiske- og skaldyrsbaserede salte forretter og velsmagende retter eller med alle slags lysstrukturerede aromarige kulinariske kreationer. Prøv også Spumante Rosé til varme, krydrede fødevarer fra Fjernøstens køkkener.

Vin: Spumante Rosé VS Brut
Vinområde: Veneto
Årgang: Varierende
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl / 150 cl (magnumflaske)
Alkohol: 11,5 %
Drue: Glera, trebbiano
Serveringstemperatur: 8-10 grader

 

Stilrose

95,00 DKK Inkl. moms

En del af vinen vinificeres som en traditionel rosé med blød presning af druer, mens resten gennemgår en let maceration på drueskallerne i 10-12 timer.
Disse to partier vinificeres separat, fermentering ved en kontrolleret temperatur på mellem 18 og 20 ° i rustfri ståltanke i 8 dage. Efter en første gæring modner vinene i et par måneder i kontakt med deres fine bærme. De to vinpartier blandes efterfølgende sammen og hældes på flaske.
Den delikate lyserøde farve fører dig ind i blomsterunivers af roser og frugtagtige noter af appelsin og jordbær, sammen med noter af litchi og ingefær, i en duftprofil, der samtidig er elegant og kompleks.
Disse skønne aromaer gentager sig på ganen i en frisk, saftig smag, lavet levende ved en friskhed, der giver øget dynamik til dens nuancer af vilde bær og søde krydderier.
Fremragende som en aperitif, det går også godt med mange traditionelle italienske hors d’oeuvres og appetitvækkere samt kolde udskæringer eller fisk.
Dens farve gør det til en ideel følgesvend til opskrifter med rosa ingredienser, såsom rejer eller laks, og det er lækkert med krydrede retter fra det orientalske køkken.

 

Vin: Stilrose
Vinområde: Garda, Desenzano
Årgang: 2018
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Groppello , Barbera, Sangiovese and Marzemino
Serveringstemperatur: 10-12 grader

Veneto Merlot IGT

75,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes i slutningen af ​​september. Maceration sker med drueskallerne i 10-12 dage ved en temperatur på 28 ° C.
I denne periode pumpes vinen periodisk over skindene for at opnå optimal ekstraktion.
I februar overføres en del af vinen til mindre ståltanke. Resten kommer på franske egetræsfade for at modne. De to vine blandes derefter sammen i næsten lige dele.

Vinen har en lys, dyb rubinrød farve, som er næsten lilla i de unge år.
Dens bouquet er bred og vedholdende, fin og elegant, med hints af moden kirsebær og blommer mod en baggrund af vanille og violer.
På ganen opleves den tør, velafbalanceret, fløjlsagtig og fyldig, med tanniner der er godt integreret med vinens tiltalende friskhed.
Det går rigtig godt til pastaretter med stærkt aromatiserede saucer, stegt rødt kød eller modne oste

Vin: Veneto Merlot IGT
Vinområde: Veneto
Årgang: 2017
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Merlot
Serveringstemperatur: 18-20 grader