Peter Vinding-Diers og hustru overtog Montecarrubo i marts 2005. Gården var dengang et vildnis med gamle oliventræer og mandeltræer, som havde stået upassede i årevis samt halvdelen af en gammel stald nede ved gærdet til naboen. Montecarrubo er et stykke af en vulkan, som er gået ud for mere end to millioner år siden.
Beliggenheden er helt speciel: Skrånende ned mod det Ioniske Hav med en konstant kølig brise, den såkaldte ”Gregale”, fordi den kommer fra Grækenland med oprindelse i Sibirien.

På de varmeste dage i slutningen af juli og august blæser Gregale sin kølige luft ind over markerne. Jorden er også speciel: Loess (udvasket vulkansk ler), kalksten og sand, og helt oppe på det højeste punkt (150 m) ligger resterne af et koralrev.
Der er plantet Syrah – mest fordi typen var kendt for at lave helt store vine i området, men også fordi Peter havde erfaret, at Nero d’Avola først kunne høstes midt i oktober, men regnen kom allerede i september.
Gården er certificeret biologisk og køres efter de biodynamiske principper – med de resultater, som nu for alvor dukker op, hvor folk har respekt for deres jord, er det vanskeligt at gøre noget andet.
Stokkene bliver mere resistente overfor sygdomme. De bliver sejere og stærkere end naboens, hvor der sprøjtes for alverdens ting, og hvor kunstgødning frembringer enorme, men uinteressante høstresultater..

Viser 1 resultat

Montecarrubo, Il Piccolo

195,00 DKK Inkl. moms

Den gamle mester Peter Vinding Diers har skabt et mesterværk af en vin!
Peter Vinding-Diers og hustru overtog Montecarrubo i marts 2005.
Gården var dengang et vildnis med gamle oliventræer og mandeltræer, som havde stået upassede i årevis samt halvdelen af en gammel stald nede ved gærdet til naboen.
Montecarrubo er et stykke af en vulkan, som er gået ud for mere end to millioner år siden. Beliggenheden er helt speciel: Skrånende ned mod det Ioniske Hav med en konstant kølig brise, den såkaldte ”Gregale”, fordi den kommer fra Grækenland med oprindelse i Sibirien. På de varmeste dage i slutningen af juli og august blæser Gregale sin kølige luft ind over markerne. Jorden er også speciel: Loess (udvasket vulkansk ler), kalksten og sand, og helt oppe på det højeste punkt (150 m) ligger resterne af et koralrev.
Der er plantet Syrah – mest fordi typen var kendt for at lave helt store vine i området, men også fordi Peter havde erfaret, at Nero d’Avola først kunne høstes midt i oktober, men regnen kom allerede i september.
Gården er certificeret biologisk og køres efter de biodynamiske principper – med de resultater, som nu for alvor dukker op, hvor folk har respekt for deres jord, er det vanskeligt at gøre noget andet.
Stokkene bliver mere resistente overfor sygdomme. De bliver sejere og stærkere end naboens, hvor der sprøjtes for alverdens ting, og hvor kunstgødning frembringer enorme, men uinteressante høstresultater..
Il Piccolo er lavet af 100% Syrah, hvilket giver vine af særdeles høj kvalitet på Sicilien.
I duften har vinen toner af brombær, blåbær og vilde krydderurter. Smagen er tæt med flotte modne tanniner og god syre, der sammen med den beherskede alkohol giver en flot balance og kølighed.
Gæring på cement, både med druernes naturlige gær og via saccharomyces. Efterfølgende lægges vinen på Troncais egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer i 9 måneder, inden den tappes på flaske.
Velegnet til krydret retter, mørkt kød, vildt og kraftige oste.

Vin: Montecarrubo, Il Piccolo
Vinområde: Sicilien
Årgang: 2017
Producent: Peter Vinding-Diers, Montecarrubo
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: Syrah
Serveringstemperatur: 16-18 grader