Antolini Amarone Ca Coato

295,00 DKK Inkl. moms

Druerne til denne vin er nøje udvalgt og håndplukket mellem slutningen af ​​september og midten af ​​oktober fra “Ca ‘Coato”, Antolinis topmark i Valpolicella Classico, i byen Negrar.
Hvert år producerer de 5000/6000 flasker af denne Amarone, som er Antolinis top enkeltmarks Amarone.
Der anvendes ingen kunstvanding, kemisk gødning eller pesticider i deres produktion. Efter 3-4 måneder har druerne tabt 40-45 % af deres vægt. Fra slutningen af december til enden af januar presses druerne og ligges herefter i blød i kølig temperatur i 7-10 døgn. Efterfulgt af en 20 dages gæring i ståltank. Vinen lagres på eg, kirsebær og kastanjefade i 24 måneder og derefter i flaske til 12 måneder.
Amarone “Ca ‘Coato” har en lys rubinrød farve med granat refleksioner. Duften er kompleks og intens med noter af rosin, brombær, blåbær og blomme og antydninger af tobak, lakrids og kaffe.
Smagen er tør, blød og varm. Den har et komplet, robust palette med en tydelig, men behagelig smag af mineraler og tanniner og antydninger af balsam og chokolade. Det efterlader en behagelig krydret eftersmag. Denne dybe, barske vin har brug for tid til at udtrykke sig fuldt ud. Superlækker til kraftige retter, vildt, braiseret kød, tung og smagfuld charcuteri, grillet kød og en flot hjemmelavet rødvinsrisotto

Vin: Antolini Amarone Ca Coato
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2016
Producent: Antolini
Indhold: 75 cl
Alkohol: 17,5 %
Drue: Corvina, Corvinone & Rondinella
Serveringstemperatur: 16-18 grader

 

Categories: , ,