Øst Veneto, Conegliano-Valdobbiadene, Alto Adige er de områder, hvor Santa Margherita-vine erskabt. De adskiller sig med hensyn til klima og jordbundsammensætning, men alle tre er forenet af en gammel vinfremstillings tradition, der dateres tilbage til kolonisering af de romerske legioner. Østlige Veneto er Santa Margheritas “vugge”. Det er en stor slette, som først var Romernes kornbælte og vingård og bagefter Republikken Venedig og var oprindeligt landet eller “stato de tera”, der bidrog tungt til udviklingen af vinhandlen i tusind års embedsperioden for La Serenissima Venedig.
Beskyttet mod nord ved Alperne, mod Adriaterhavet, har østlige Veneto mellemstruktureret, mineralrig, godt befrugtet, alluvial, lerjord. Temperaturen varierer ikke meget mellem dag og nat, og de vine der dyrkes her – frugt af hårdt arbejde i vingården – er stærke og runde men med masser af karakter, og deres struktur er unik i området. Disse er ægte “super-venetianere” en moderne fortolkning af traditionelle indfødte vine, som Refosco og top-of-the-range internationale vine som Merlot og Malbec.
Valle dell’Adige kan prale af høj kvalitet i landbruget. Fra et morfologisk synspunkt, over Ceraino-dalen, på kanten af provinsen Verona, har provinsen Trento brede dale, grus terræn, rig på mineraler og historisk godt fodret af Adige floden. Bare lidt længere nordpå i Bolzano-provinsen er terrænet “tættere”, begrænset af stejle skråninger og smalle dale. Her grænser landbruget på det heroiske og de vine der kommer derfra – takket være jordens sammensætning og store temperaturvariationer mellem dag og nat – er især friske og stærkt parfumerede. Styrken i dette område kommer fra “masi”, familiedrevne landbrugsvirksomheder, hvor de har arbejdet med vinstokke i generationer. Conegliano-Valdobbiadene:Prosecco) og dens resultater, når den har gennemgået “spumante” -behandlingen. Dette har været i gang siden halvtredserne.
Conegliano-Valdobbiadene-bakkerne (et af de mest fantastiske vinproducerende områder i verden, omhyggeligt overvåget af Unesco) kan prale af rigt mineralvand, et klima med gode temperaturvariationer og et endnu ikke-forurenet, unikt præalpint område.
De vine, der stammer herfra, har stærk næse med dominerende blomster noter, mineral noter og et syreniveau, der bringer friskheden frem.
Vigtigt er “Rive”, et begrænset antal af kun 43 små ægte cru vineyards, der ligger på de stejleste skråninger af dette område, hvor produktionskapaciteten er begrænset. Det er her den mest “eksklusive” Prosecco er lavet.
Showing all 10 results