Stilrose

105,00 kr. Inkl. moms

En del af vinen vinificeres som en traditionel rosé med blød presning af druer, mens resten gennemgår en let maceration på drueskallerne i 10-12 timer.
Disse to partier vinificeres separat, fermentering ved en kontrolleret temperatur på mellem 18 og 20 ° i rustfri ståltanke i 8 dage. Efter en første gæring modner vinene i et par måneder i kontakt med deres fine bærme. De to vinpartier blandes efterfølgende sammen og hældes på flaske.
Den delikate lyserøde farve fører dig ind i blomsterunivers af roser og frugtagtige noter af appelsin og jordbær, sammen med noter af litchi og ingefær, i en duftprofil, der samtidig er elegant og kompleks.
Disse skønne aromaer gentager sig på ganen i en frisk, saftig smag, lavet levende ved en friskhed, der giver øget dynamik til dens nuancer af vilde bær og søde krydderier.
Fremragende som en aperitif, det går også godt med mange traditionelle italienske hors d’oeuvres og appetitvækkere samt kolde udskæringer eller fisk.
Dens farve gør det til en ideel følgesvend til opskrifter med rosa ingredienser, såsom rejer eller laks, og det er lækkert med krydrede retter fra det orientalske køkken.

 

Vin: Stilrose
Vinområde: Garda, Desenzano
Årgang: 2018
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Groppello , Barbera, Sangiovese and Marzemino
Serveringstemperatur: 10-12 grader