Sobrero Pernanno Barolo Riserva
475,00 kr. Inkl. moms
Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2013 er fremstillet på 70% Nebbiolo, verdensstjernen fra Piemonte samt 20% Michet og 10% Lampia. De to sidstnævnte druesorter er lokale varianter af Nebbiolo druen.
På den kuperede vinmark i ca. 350 m.o.h., finder man de 75 år gamle vinstokke, som klippefast står forankret i undergrunden, som primært består af sand og kalksten. Høstudbyttet ligger på ca. 4.500 kg. per hektar.
Macerationen og gæringen foregår på mindre ståltanke i ca. 50 dage. Druerne bevarer deres skal under hele processen. Efter den første gæringsproces, ledes druemosten over i nye tanke, hvor den malolaktiske gæringsproces finder sted. Denne proces tager ca. 6 måneder og tilfører vinen mere klarhed, kompleksitet og syren blødgøres.
Herefter kommer vinen på 2500 liters egetræsfade i mindst 36 måneder, inden den tappes på flaske uden filtrering.
Denne Barolo Riserva er en sand fryd for øjet. Dens rubinrøde farve er intens og changerer over i en svag orange glød.
Dens næse er levende og byder på mange lag med en særlig mineralsk karakter. Smagen er i en klasse for sig. Dejlig fyldig, frugtig og godt afrundet. Robust struktur med livlige, men velafbalancerede tanniner. Sprød og elegant.
Dens flamboyante mund byder på et lækkert medley bestående af læder, sort lakrids, tørrede urter, tobak, stjerneanis og blandede krydderier.
En top Barolo som denne vil være den perfekte ledsager til rødt kød, vildt, kraftfulde gryderetter, lam og modne oste. Endivere også lokale Piemonte favoritter som frisk hjemmelavet pasta med hvid Alba trøffel, mums! Bør dekanteres og iltes 1-2 timer før servering.
Vin: | Sobrero Pernanno Barolo Riserva |
Vinområde: | Piemonte, Barolo |
Årgang: | 2013 |
Producent: | Sobrero |
Indhold: | 75 cl |
Alkohol: | 14 % |
Drue: | Nebbiolo, michet og lampia |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |