Pfaffl Haiden

129,00 kr. Inkl. moms

Pfaffl er adskillige gange kåret som ”European Winery of the Year”, og det har sin grund! Konsistent og overbevisende kvalitet år efter år

Grüner Veltliner hedder druesorten, hvilket er den mest kendte indfødte hvidvinsdrue i Østrig. En klassisk, skarp og fin frugtagtig profil er hvad man kender Grüner Veltliner som – og i dette tilfælde med en knivskarp smag. 

Pfaffls vinmarker ligger spredt over 10 forskellige byer. Fordelen ved at have vinstokke på så mange forskellige marker, i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Druerne til denne vin afstilkes og presses let, udblødes i fire timer for så at blive presset yderligere. Gæring sker ved 18ºC i tanke af rustfrit stål.

Du får her en vin der er klar i farven, behageligt krydret og med en frisk duft af æble, som kilder helt i næsen, når man fører glasset op. Smagen er enormt nuanceret, og hvis du er rigtig god, kan du både fornemme peber, citrus og krydderurter, der går op i helhed. Bagefter bliver du nusset og kælet om med en elegant og samtidig appetitvækkende eftersmag.

Serveringstemperatur 7-10°C. Hvis du skal nyde denne vin på terrassen, så gør endelig brug af en vinkøler. Den går fantastisk med fisk og skaldyr, men også en perfekt ledsager til fjerkræ som unghane og kylling

Sølv – Mundus Vini

Guld – Berlin Wine Trophy

90 Point – Falstaff

93 Point – James Suckling

 

Vin: Haiden
Vinområde: Niederösterreich
Årgang: 2023
Producent: Pfaffl
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Grüner Veltliner
Serveringstemperatur: 7-10 grader

 

Kategorier: ,