Chateau Greysac 2013, 12 fl

2.040,00 kr. Inkl. moms

Château Greysac råder over et af det det nordlige Médocs fineste terroirs. Nye årgange scorer høje point hos både Suckling og Parker.
For ikke at devaluere sit berømte Cru Bourgeois-brand har Jean Guyon solgt vinen med en alternativ label.
Vinen er dog nøjagtig den samme, som du kan købe online til priser mellem 100 og 285 kroner, og som efter 10 års kældermodning imponerer med sine silkebløde tanniner og smukke balance.
Vi taler slotsaftappet kvalitet, Høstet fra 40 år gamle vinstokke nord for Saint-Estèphe og fadlagret 12 måneder på næsten nye barriquefade.
Smagenote
herlig duft af skovbund, tørrede violer, solbær, blommer og vilde hindbær, vanilje, chokolade og kaffe fra den lange fadlagring… I munden så blød, harmonisk og elegant som kun moden Médoc kan være det! Frugten spiller nærmest perfekt op mod de komplekse strejf af fra næsten 10 års kældermodning på fad og flaske… Silkebløde tanniner runder eftersmagen smukt af.

Drik nu, eller gem +15 år fra høståret!

Vinen har fået superflotte anmeldelser, fuldt fortjent!

4,0 stjerner Vivino 

……

Senere årgange:

91-92/100 James Suckling (årg. 2016)
“Some berry and chocolate character with hints of walnuts and berries. Medium body, firm tannins and a juicy finish. Well done.”

91/100 Robert Parker (årgang 2015)
”Tasted at the Cru Bourgeois annual tasting, the 2015 Greysac has a perfumed bouquet with plenty of tobacco-infused black fruit, just a touch of warm gravel emerging with time. The palate is medium-bodied with fine tannin, crisp in the mouth with a very precise finish that deserves a round of applause. This comes highly recommended.

Nyd den til lam, saftige bøffer, fuglevildt, kalv, kraftige tapas, svamperetter, indmad, andebryst og modne oste. Servér ved 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 65% Merlot, 29% Cabernet Sauvignon, 3% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot, som Jean Guyon selekterer fra slottets egne marker nogle kilometer nord for Saint-Estèphe. Vi taler altså om et næsten perfekt beliggende terroir nær flodmundingen Girondes tempererende vandmasser. Her står de 35 år gamle og tætplantede vinstokke på en bakketop med ler og grus.

Inden gæringen koldcamererer druerne i to dage for at trække ekstra farve og frugtaromaer fra drueskindet. Vinen gærer med 4-5 uger lang skindkontakt på beton og ståltank, inden 12 måneder lang modning på 1 år gamle 225 liters barriquefade (heraf 3 måneder med omrøring af de fine gærrester, der føjer ekstra kompleksitet og cremet tektstur til smagsoplevelsen).

Vi finder Château Greysac i den lille Médoc-landsby Begadan, lidt nord for berømte St. Estephe. Slottet, der blev bygget i 1700-tallet, tilhørte i mange år Baron Francois de Gunzburg. I 1975 blev Greysac så købt af den vinkyndige italienske bilfamilie Agnelli, der overgang faktisk var medejer af 1. Cru Classé Château Margaux…! Agenelli-familien investerestede da også stort i kvaliteten på Château Greysac, indtil slottet i 2012 fik en ny prominent ejer i form af Jean Guyon, manden bag verdensberømte Rollan de By. I tæt samarbejde med  Rollan de By-winemaker Luc Marteau har Jean Guyon over det seneste årti ført Château Greysac helt op blandt de allerbedste i appellationen Médoc.

 

Vin: Chateau Greysac
Vinområde: Bordeaux, Medoc
Årgang: 2013
Producent: Chateau Greysac
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot
Serveringstemperatur: 17 grader

 

Kategorier: , ,