“ALBASINI” AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO
475,00 kr. Inkl. moms
Super flot klassisk amarone. Igen igen hædret med 3 biccheri (glas) i Gambero Rosso!
En opvisning i power, harmoni og balance. Det er quintarelli’s vinmager Roberto Ferrarini, der laver denne vin. Sorterne til denne vin består hovedsagligt af en blanding af Corvina Veronese og Corvinone, og en lille procentdel af andre sorter. Vinen produceres i Jago (Negrar i Valpolicella) og Figari (Marano di Valpolicella) bakkede områder i Valpolicella Classica tæt på Colle Masua. Vingården er beliggende Negrar med en imponerende smuk vinkælder og butik. Bestemt et besøg værd
Der høstes manuelt fra midten af september til begyndelsen af oktober og druerne er nøje udvalgt og placeret i små kurve til tørring med et udbytte på 30- 35 hektoliter vin per hektar. Druerne er forsigtigt afstilket og knust og fermenteringstemperaturen ligger på 8 – 15 ° C. Maceration foregår over 4 – 6 uger og aldring i ståltanke i 1 måned. Herefter kommer den i 12 måneder i Barrique og 4 år i Slovenske egetræsfade. Endeligt tappes den på flaske og ligger yderligere 12 måneder.
Server den til kraftige kødretter, en rødvinsrisotto, vildt serveringer. Kan også fint nydes efter maden som ren meditationsvin.
Lagringspotentiale på +20 år!
Vin: | “ALBASINI” AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO |
Vinområde: | Valpolicella |
Årgang: | 2016 |
Producent: | Villa Spinosa |
Indhold: | 75 cl |
Alkohol: | 16 % |
Drue: | Corvina, Corvinone, Molinara & Rondinella |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |