Sænket i Middelhavet, mellem høje træer og buske, ligger Sassoregale i hjertet af Maremma-regionen.
Maremma er et helt specielt område, hvor solrige sletter skifter med bølgende bakker og enge efterfulgt af blandet skov, hvor træer, enebær, myrte, lyng, brambler, cypresser, korkæk og fyrretræer triumferer i forskellige farver og dufte. Imidlertid er dette stadig utæmmet land en utrolig rigdom af kultur og traditioner, der langsomt men konstant forbedrer deres arv. Det er den nye generation af italiensk gourmetmad og vin, som noget af det mest autentiske og ægte.
Sassoregale råder over 38 hektar i midten af en slette omgivet af bakker, i højder mellem 100 og 180 meter over havets overflade, med højere grundstrækning mod Montalcino bagved . Vinmarkerne har udsigt over det Tyrrhenske Hav, kun få kilometer væk. Det første indtryk af Sassoregale er lyset, himlenes klarhed og solens styrke, formindsket af de konstante briser. Dette sammen med den store biodiversitet, der karakteriserer bredden af Ombrone-floden og voksende teknikker, der respekterer vinstokke og miljø, gør Sassoregale til et vinproducent, hvor man bevare terroirens dybe karakteristika.
Den rige terroir i Sassoregales marker er hovedsageligt lerbaserede, men et lille område, der er plantet til med syrah, er mere sandholdigt jord. Foruden syrah er vinmarkerne også hjemsted for sangiovese, merlot og vermentino. Vinmarkerne byder på traditionelt opbundne vinstokke og plantet med en høj densitet på over 5.000 pr. Hektar. Moderne landbrugsmetoder – Sassoregale omdannes for øjeblikket til 100 % økologisk dyrkning, hvilket forventes opnået i 2019. Sassoregale sikrer høsten af druerne ved perfekt teknologisk, phenolisk og aromatisk modenhed, der giver et ideelt råmateriale til fremstilling af både rige og elegante vine såsom hvid vermentino, rosévin på sangiovese, supertoscaner lavet på sangiovese og carnet sauvignon.
Showing all 5 results