Ripasso Valpolicella Superiore DOC

110,00 DKK Inkl. moms

Druerne høstes i slutningen af ​​september. Druerne vælges, når de er modne, knuste og afstammede. Det skal således opnå fermenter (med maceration på skindene) i to uger i rustfrit stål ved relativt lave temperaturer for at opretholde dets egenskaber ved duft og friskhed. Efter den malolaktiske gæring forbliver vinen i tank indtil vinterens afslutning, når den er re-fermenteret i 10-15 dage på Amarone kvaset og druesaft (som netop har afsluttet sin første gæring). Dette også kaldet “ripasso” -teknikken.

Modnes i ni måneder i store fade og tonneaux, og derefter i yderligere seks måneder på flaske.
Dyb rød i farven, på næsen viser denne vin en bouquet karakteriseret ved noter af sorte kirsebær og vilde bær, beriget med balsamiske nuancer og hints af urter og krydderier. På ganen er den fyldig, men livlig, med frugt, der er gjort levende med en frisk garvesyre. Tanninerne er silkeagtige, og finishen minder om sorte frugter og søde krydderier.
Fremragende med pasta og ris retter med kødsaucer. Takket være sin alsidighed kan det matches med kødopskrifter tilberedt på forskellige måder, især hvis de indeholder urter og krydderier.
Lækre med hårde, moderat modne oste.

Vin: Ripasso Valpolicella Superiore DOC
Vinområde: Valpolicella
Årgang: 2016
Producent: Santa Margherita
Indhold: 75 cl
Alkohol: 14 %
Drue: 40% Corvina, 40% Corvinone & 20% Rondinella
Serveringstemperatur: 18-20 grader