Soave, hvor Nardello er beliggende, betragtes som en af de vigtigste vinproducerende områder både inden for regionen og i Italien. Det blev betragtet som det første typiske produktionsområde, afgrænset i 1931 og anerkendt ved kongeligt dekret i 1936 som det første DOC-område i Veneto-regionen (1968) og den første DOCG-zone i Veneto (med Recioto-vin i 1998). NARDELLOs vinmarker ligger mellem Monte Zoppega ved Monteforte og Monte Tondo i Soave, begge inden for Soave Classico-zonen, der er udpeget til at have de bedste egenskaber ved at producere fremragende Soave-vine.

Højden af bjergene ligger mellem 100-120 meter over havets overflade.
De vulkanske lag i disse områder er forskellige nuancer af mørke og sorte, kobberfarvede og okker med spor af ler.
Vinmarkerne, selvom de ligger tæt på hinanden, er beliggende i to forskellige områder. Begge er inden for Soave Classico produktionsområdet på Monte Zoppega i Monteforte og Monte Tondo i Soave, to dyrkningsområder i den sydlige del af Soave Classico-zonen. Disse to områder vinen forskellige smagselementer.
Jorden på Monte Zoppega er dybere, mørk i farver og rig på ler og basalt klipper. Dette giver vinen en fyldig rigdom og stor dybde hvad angår mineralindhold. Jorden på Monte Tondo, med sine sandkalk komponenter, producerer vine med en strålende friskhed, der er mildere i mund og næse.
For hovedparten vedtager Soave-zonen traditionelt vinplanten VERONESE PERGOLA, selv om vingårdene i årenes løb er blevet bevidst styret og deres kraftige vækst reduceret for at opnå vigtige kvalitetsmål.
På den måde har vi opnået en ny generation pergola, en som mere respekterer plantens produktive balance, den endelige integritet af klaserne og planterne selv. På den måde kan anvendelsen af ​​frugtbeskyttelsesmidler undgås, og samtidig er overskydende beskæring ikke nødvendigt for at reducere de aktive fotosyntetiske overflader.
På dette tidspunkt erhverver anlægget balance i form af vegetation, som har stor fordel for dets produktive harmoni.

Viser alle 4 resultater

Meredies

70,00 DKK Inkl. moms

Blødpresning af druer, kold statisk dekantering og opstart af alkoholisk gæring i ståltanke. I midten af gæringen overføres vinen til barriques, og processen fortsætter på træfadene. Malolaktisk fermentering i barriques finder sted, når det er nødvendigt, og derefter modnes vinen på træfade i 6-7 måneder tilpasset den specifikke årgang.
Farven er meget intens og kraftfuld, altid sammenflettet med små grønne nuancer. Næsen er imponerende; Højere på frugt snarere end blomster, især gule frugter. I munden er alle ovenstående opfattelser bekræftet, og opmærksomheden er fokuseret på den store struktur og de søde ekstrakter.
En god allrounder til alle forretter med fisk og skaldyr, og en glimrende terrassevin til sommerens hyggelige stunder

 

Vin: Meredies
Vinområde: Monte Zoppega, Soave
Årgang: 2017
Producent: Nardello
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Garganega
Serveringstemperatur: 9-12 grader

 

Monte Zoppega

105,00 DKK Inkl. moms

Nardellos top hvidvin! De bedste druer udvælges og høstes i slutningen af oktober.
Blødpresning af druer, kold statisk dekantering og opstart af alkoholisk gæring i ståltanke. I midten af gæringen overføres vinen til barriques, og processen fortsætter på træfadene. Malolaktisk fermentering i barriques finder sted, når det er nødvendigt, og derefter modnes vinen på træfade i 6-7 måneder tilpasset den specifikke årgang.
Aromaer af ristet egetræ, kandiseret citrus, presset hvid blomst og vanilje fører næsen. I ganen registreres nektariner og bagt abrikos. Nyd den og fang den fine aroma af friskhed og frugt.
Går rigtig godt med fed og rig fisk og kan sagtens stå distancen til modne hård oste. Endvidere en rigtig fin meditationsvin ovenpå en hård arbejdsdag.

 

Vin: Monte Zoppega
Vinområde: Monte Zoppega, Soave
Årgang: 2017
Producent: Nardello
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13,5 %
Drue: Garganega
Serveringstemperatur: 10-12 grader

 

Nardello Brut Soave

85,00 DKK Inkl. moms

Navnet Aetas stammer fra bogen: “For 3000 år siden i Verona”. Bogen blev udgivet som katalog til ledsagelse af en udstilling med samme navn, som blev afholdt i Verona’s Natural History Museum fra 1. juli til 31. december 1976. Udstillingen indeholdt en speciel reference til Monte Zoppega området. Faktisk talte det om: “Spor af beboelse på dens højder. Man fandt, at der var tale om en primitiv Veneto-regionskultur i slutningen af ​​bronzealderen. “Aetas” henviser derfor til en tilbagevenden til landet, til vores oprindelse og inviterer til kontemplation af historien.
En flot strågul, halmfarvet vin med grønlige nuancer. Næsen udviser en række aromaer, der spænder fra en floral begyndelse og derefter udvikler sig til frugt. Perlage er elegant og velkombineret. Mineralske rigdom giver indtryk af fylde, men stadig en frisk og vedholdende rundhed, der gør vinen yderst nem at drikke.
Velegnet som en aperitif, hapsere og til lyse fiskeretter.

Vin: Nardello Brut Soave
Vinområde: Monte Zoppega, Soave
Årgang: 2017
Producent: Nardello
Indhold: 75 cl
Alkohol: 12,5 %
Drue: Chardonnay 50% Garganega 40% Trebbiano di Soave 10%
Serveringstemperatur: 8-9 grader

 

Turbian Meredies soave

85,00 DKK Inkl. moms

Druerne er adskilt for vinificeringen, Trebbiano-druen bearbejdes uden ilt for at bevare de aromatiske komponenter som denne type drue indeholder. Traditionel vinificering af de modne Garganega druer, fra Zoppega-bakken, efter gæringen overføres vinen kun en gang og modner derefter på sin egen bærme indtil marts, hvor vinmasserne samles. Vinen overføres på flaske det efterfølgende forår.
Vinfarven er en kraftig gul farve med lyse grønne nuancer. Næsen er kompleks, der er forskellige fornemmelser af hvide blomster, salvieblade og balsamiske dufte ligesom kandiseret frugt.
I munden får man den særlige smag af Trebbiano druen og den sent høstede Garganega drue. En god allrounder til alle forretter med fisk og skaldyr, og en glimrende terrassevin til sommerens hyggelige stunder

 

Vin: Turbian Meredies soave
Vinområde: Monte Zoppega, Soave
Årgang: 2017
Producent: Nardello
Indhold: 75 cl
Alkohol: 13 %
Drue: Garganega og Trebbiano di Soave
Serveringstemperatur: 10-12 grader